lindagabrielsson!

Kategori: RESOR

Uppdaterar från mobilen

Godkväll, sitter just nu i Stockholm och kände för att uppdatera bloggen lite i brist på annat eftersom halva familjen redan sover. Idag vid tre tiden bar vi oss iväg mot huvudstaden. När vi kom fram till Nacka (där vi bor) beställde vi skräpmat och resten av kvällen har vi bara "installerat" oss, kollat på tv och ätit onyttigheter. Nu måste vi ladda batterierna till en hel dag på stan imorgon. Hoppas ni har en trevlig fredagskväll och ber om ursäkert fall inlägget inte blir det bästa men bloggar som sagt från mobilen. P&K

TANT GRÖN I VÄSTERVIK

Igår tog jag och mamma oss upp till Västervik för att möta uppmormor. Sedan stod en hel dag med massor av shopping framför oss. Jag fyndade en hel del bland annat en vinterjacka och är verkligen så nöjd med alla inköp!!! Det var skönt att få lite omväxling annars brukar det alltid bli Kalmar. Häner ofta att jag är där flera gånger i veckan. Men även fast Västervik är lite minder så är det mysigare. Vi tog oss 'även ett stop på cafét Tant Grön för lite lunch även där är det superduper mysigt! Okej nu ska jag sluta babla.. Hoppas ni har haft en bra helg!

Resan till Kroatien

Jag har ju helt glömt bort att berätta om resan till Kroatien!!! Eller har helt ärligt inte haft tid eller lust, tyvärr.

Men just nu passar det perfekt i årets tråkigaste månad att blogga om lite sol & värme, saknaden är enorm.

Så någon gång i slutet av augusti åkte jag & min älskling till Kroatien till ett ställe som hete Gardac som ligger i Makarskarivieran.

Jag tänkte berätta steg för steg både alla fördelar & nackdelar, so enjoy.

1. Vattnet - Var verkligen out standing, så otroligt fint. Mer än det kan jag inte säga, det var som en dröm. Stränderna var av småsten så vi köpte ett par skor & även några madresser att ligga på & det funkade jättebra. Något som chockerade mig var att det var så varmt! Tror det var omkring mellan 35-37 grader varje dag, & nej det hade jag inte föreställt mig det haha.

 2. Hotellet - Hotellet som vi bodde på var helt okej. Som vanligt är det alltid hårda sängar utomlands. Men med tanken på att standarden hotellen annars i Gardac var väldigt låg (vad vi såg & hörde) så är vi supernöjda med vårat som hade god frukost, fin utsikt, bra luft konditionering. Några negativa saker var väl att wi-fi var extremt dåligt, poolen var heller ingen höjdare.  

3. Maten - Med tanke på rykterna man hade hört innan om hur bra maten skulle vara i Kroatien så var det en riktigt besvikelse.

Det var nästan bara pizza & pommes överallt & ingen sås någonsin till. Men något som var positivt var deras drinkar!!!

Både sjukt goda & sjukt billiga jämnför med Sverige. Även maten var minst halva priset där.

 

4. Utflykterna - Den första utflykten vi gjorde var till en grannön som hete Hvar. Vi åkte med en liten båt med 7 andra personer.

Själv ön liknade fastlandet väldigt mycket så det var igen speciellt. Däremot så åkte vi vidare med båten till 3 stränder där vi i princip var helt ensama. Vattnet där var gudomligt! Vi blev även bjudna på mat även den var inte heller så speciellt god..

Ett resturang besök uppe i bergen - Vi fick information & en karta av en tjej som informerade om en resturang som låg uppe i bergen.

Men vi lyckades sedan tappa bort den där kartan... MEN vi bestämmde oss för att iaf försöka hitta den där resturangen bland alla olivträd.

Tro det eller ej men vi lyckades haha, efter 40 minuters uppförsbacke kom vi fram svettiga & helt slut. Men det var så värt det. Synd bara att det var mörkt, tror det hade varit en finare utsikt på dagen.

Ett besök hos grannbyn - En liten onödig 30 minuters promenad för det såg exakt lika dant ut där förutom att det var mycket mindre.

Men ändå kul att se nått haha.

5. Romantiskt - Det var defenetivt det perfekta stället att åka tillsammams med sin pojkvän. 

Byn var som sagt rätt liten & hur mysig som helst. Det fanns lite affärer & resturanger här & där. Kroatiens både kultur & natur är också något ur över det vanliga. Så jag rekomenderar starkt att åka till Kroatien tillsammans med sin kärlek. Om man är ut efter fest är iaf Gardac inte rätt ställe.

 

Karlskrona

Karlskrona-

På min "minisemester" bar det som sagt av mot Karlskorna med family & min darling. Skönt att ta ett litet break innan skolstarten.

Vi var borta i 3 dagar & sov två nätter i tält. Vi hade verkligen toppen väder så vi solade & badade (såklart), samt cyklade runt & shoppade lite.

Annars tog vi det bara lungt & umgicks, är faktiskt rätt mysigt att sova i tält. Kan även rekomendera Karlskorna, för det första ligger det inte alls långt ifrån där jag bor sedan är det precis som ett mini-Stockholm, så fint.

Sälen - Dag 3

The last day in paradis:(

Nu är det exakt 8 dagar sen vi kom hem från Sälen, man saknar stället något enormt.

Sista dag spenderades både i Tandådalen & i Hundfjället OCH vädret bjöd på sol.

Vi deltog i Kexchoklad jakten & fick pris haha (bästa på hela dagen). Sedan efter en hel dags skidåkning så gick jag på min allra första After Ski med live musik & trevligt sällskap med älsk.

Sälen - Dag 2

Dag 2 -

Spenderade vi i Hundfjället på våra skidor. Om jag skulle välja mellan Tandådalen & Hundfjället så får nog Hundfjället bäst betyg.

Även dag 2 blev en riktig härlig dag i backen och vädret kunde man absolut inte klaga på. 

Som lunch fick jag ÄNTLIGEN min våffla som jag har varit sugen på i veckor snart, känns det som...

Tog mig även ner för fjällets brantaste backe Väggen, haha stolt.

På efter middagen besökte vi Lindvallens Experium där jag & Jesper först besökte ett spa, med lite relax. 

Sedan var det äventyrsbadet som gällde med alla vattenrutschbanor, och man blev 5 år igen haha.

Äventyrsbadet hade även en utomhus pool som var hur mysig som helst. Nästan höjdpunkten på resan.