lindagabrielsson!

Resan till Kroatien

Jag har ju helt glömt bort att berätta om resan till Kroatien!!! Eller har helt ärligt inte haft tid eller lust, tyvärr.

Men just nu passar det perfekt i årets tråkigaste månad att blogga om lite sol & värme, saknaden är enorm.

Så någon gång i slutet av augusti åkte jag & min älskling till Kroatien till ett ställe som hete Gardac som ligger i Makarskarivieran.

Jag tänkte berätta steg för steg både alla fördelar & nackdelar, so enjoy.

1. Vattnet - Var verkligen out standing, så otroligt fint. Mer än det kan jag inte säga, det var som en dröm. Stränderna var av småsten så vi köpte ett par skor & även några madresser att ligga på & det funkade jättebra. Något som chockerade mig var att det var så varmt! Tror det var omkring mellan 35-37 grader varje dag, & nej det hade jag inte föreställt mig det haha.

 2. Hotellet - Hotellet som vi bodde på var helt okej. Som vanligt är det alltid hårda sängar utomlands. Men med tanken på att standarden hotellen annars i Gardac var väldigt låg (vad vi såg & hörde) så är vi supernöjda med vårat som hade god frukost, fin utsikt, bra luft konditionering. Några negativa saker var väl att wi-fi var extremt dåligt, poolen var heller ingen höjdare.  

3. Maten - Med tanke på rykterna man hade hört innan om hur bra maten skulle vara i Kroatien så var det en riktigt besvikelse.

Det var nästan bara pizza & pommes överallt & ingen sås någonsin till. Men något som var positivt var deras drinkar!!!

Både sjukt goda & sjukt billiga jämnför med Sverige. Även maten var minst halva priset där.

 

4. Utflykterna - Den första utflykten vi gjorde var till en grannön som hete Hvar. Vi åkte med en liten båt med 7 andra personer.

Själv ön liknade fastlandet väldigt mycket så det var igen speciellt. Däremot så åkte vi vidare med båten till 3 stränder där vi i princip var helt ensama. Vattnet där var gudomligt! Vi blev även bjudna på mat även den var inte heller så speciellt god..

Ett resturang besök uppe i bergen - Vi fick information & en karta av en tjej som informerade om en resturang som låg uppe i bergen.

Men vi lyckades sedan tappa bort den där kartan... MEN vi bestämmde oss för att iaf försöka hitta den där resturangen bland alla olivträd.

Tro det eller ej men vi lyckades haha, efter 40 minuters uppförsbacke kom vi fram svettiga & helt slut. Men det var så värt det. Synd bara att det var mörkt, tror det hade varit en finare utsikt på dagen.

Ett besök hos grannbyn - En liten onödig 30 minuters promenad för det såg exakt lika dant ut där förutom att det var mycket mindre.

Men ändå kul att se nått haha.

5. Romantiskt - Det var defenetivt det perfekta stället att åka tillsammams med sin pojkvän. 

Byn var som sagt rätt liten & hur mysig som helst. Det fanns lite affärer & resturanger här & där. Kroatiens både kultur & natur är också något ur över det vanliga. Så jag rekomenderar starkt att åka till Kroatien tillsammans med sin kärlek. Om man är ut efter fest är iaf Gardac inte rätt ställe.

 

20 november 2015 14:28 | RESOR |

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas